Aktivitetsfadder er et gratis tilbud til alle barn og unge mellom 6 - 19 år og deres familier for å finne veien inn i en ny fritidsaktivitet.
Å være aktiv på fritiden er viktig! Alle kan søke om aktivitetsfadder. Du kan søke for egne barn - eller på vegne av andres barn og deres familie, som har gitt sitt samtykke.
Aktivitetsfadderen dere møter har fått opplæring og har i tillegg taushetsplikt og politiattest for arbeid med barn og unge.
Familien bestemmer selv tidspunkt for avtaler med fadderen.
Aktivitetsfadderen kan hjelpe familien i cirka 6 uker. Men har de behov for hjelp lenger, forsøker vi å få til det.
Aktivitetsfadderen kan ikke bistå med eventuelle andre utfordringer som ikke handler om barnas deltagelse i fritidsaktivitet
Fadderen er en person tilknyttet Lillehammer Frivilligsentral, og gjør arbeidet frivillig og ulønnet.
Hvordan fungerer det?
-
Det første dere må gjøre for å få aktivitetsfadder er å sende inn vårt digitale søknadsskjema hvor en må svare på noen korte spørsmål.
-
Når vi har motatt søknaden, vil dere etter kort tid bli kontaktet av en aktivitetsfadder. Har vi ventelister, vil dere få beskjed om det.
-
Aktivitetsfadderen bistår dere med praktisk hjelp i cirka 6 uker for å komme i gang med en fritidsaktivitet.
-
Vi avslutter oppdraget når barnet er godt i gang med aktiviteten. Målet er at familien selv skal kunne følge barnet videre i aktiviteten. Vi kontakter familien igjen etter 2-3 måneder for å høre hvordan det går.
Trenger dere hjelp med norsk? Vi tilbyr tolk til de som trenger det.
Hva kan du få hjelp til fra en aktivitetsfadder?
Noen trenger litt hjelp, mens andre trenger mer hjelp for å komme i gang med en fritidsaktivitet. Her er det vi kan hjelpe dere med:
-
Få informasjon om de ulike fritidsaktivitet tilbudene i Lillehammer og hjelp med å finne ønsket aktivitet i nærområdet.
-
Få hjelp med å finne ut når og hvor aktiviteten foregår, hvor mye det koster og hvordan komme seg dit.
-
Hjelp med å ordne utstyr som barnet trenger for å delta i aktiviteten.
-
Hjelp med kommunikasjon med aktivitetstilbyderen i oppfølgingsperioden.
-
Få følge til aktiviteten sammen med foresatte de første gangene.
-
Få hjelp til å forstå hva som forventes og kreves av de foresatte når barnet deltar i aktiviteten - oppfølging og foreldrefrivillighet.
-
Få hjelp til å skape nettverk i aktiviteten og kontakt med en fast person, som kan hjelpe familien etter at fadderen er ferdig med sitt oppdrag.
-
Noen familier kan ha vanskelig for å betale for barnas fritidsaktivitet. Hvis det er tilfelle, kan familien få hjelp med å finne løsninger på dette.